Write a 150-word summary discussing Transnationalism.
Transnationalism, economic, political, and cultural processes that extend beyond the boundaries of nation-states. The concept of transnationalism suggests a weakening of the control a nation-state has over its borders, inhabitants, and territory. Increased immigration to developed countries in response to global economic development has resulted in multicultural societies where immigrants are more likely to maintain contact with their culture of origin and less likely to assimilate. Therefore, loyalty to the state may compete equally with allegiance to a culture or religion. With increased global mobility and access to instantaneous worldwide communication technology, boundaries dissolve and the territorial controls imposed by the traditional nation-state become less relevant. However, state definitions of citizenship and nationality and the rules for political participation may become more relevant for transnational groups. Globalization is a related concept that represents the intensification of economic, cultural, and political practices accelerating across the globe in the early 21st century. Although many large corporations have been operating globally for decades, the Internet has enabled small organizations and individuals to access instantaneously a worldwide communication network. Global processes are closely related to transnationalism yet tend to be separate from specific national boundaries. Transnational processes, on the other hand, are anchored in and transcend one or more nation-states. The impacts of the transnational migration of groups, although different, need to be understood within the context of globalization. The changes created by each are mutually reinforcing.
Question 10 (1 point)
Is this a sentence fragment or a grammatically complete sentence?
I like ice cream.
Grammatically complete sentence
Sentence fragment
Previous Page
Next Page
Acheive 3000
A lifetime for homeless students article
children and youth
Select the letter of the correct answer.
Suppose you were writing a summary of the Article. Which of these would be most important to put in the summary?
A. Many homeless families find shelter by moving in with relatives or paying for a cheap motel.
B. Schools are not always aware of who needs aid because homeless students may feel shy.
C. Many schools are helping their homeless students by providing them with the support they need.
D. Homeless students can help their own cause by sharing their situation with trusted school staff
The correct statement is (C); many schools are helping their homeless students by providing them with the support they need.
The article discusses the challenges homeless students face and how schools are stepping in to help them. It highlights that many homeless families find shelter by moving in with relatives or paying for a cheap motel. Still, even then, these families often struggle to meet their basic needs, including food, clothing, and school supplies.
One of the article's main points is that schools are not always aware of who needs aid because homeless students may feel shy or embarrassed to share their situation with teachers and staff. However, the article also emphasizes that many schools are working to identify and support homeless students by providing them with free meals, transportation, counseling, and academic assistance.
The article suggests that homeless students can help their own cause by sharing their situation with trusted school staff. Doing so allows them to access the resources they need to succeed in school and beyond. Overall, the article highlights the importance of supporting homeless students and schools' role in providing that support.
To learn more about homeless students, visit here
https://brainly.com/question/13169796
#SPJ4
Mexicans believe it is very important to be sad and cry a lot during Dia De Los Muertos
Answer:
For some people, but in reality its a day to celebrate, at least that is what i understand
Explanation:
Suggest that that shiny treasure suggest about the phone ( story by Steve and Olivia Johnson 2015)
In the story "Shiny Treasure" by Steve and Olivia Johnson (2015), the shiny treasure suggests several possible implications about the phone.
1. Significance: The shiny treasure may symbolize the value or importance of the phone in the story. It could represent how the phone is considered a prized possession or a valuable tool in the lives of the characters.
2. Desirability: The shiny treasure may imply that the phone is visually appealing and attractive. It could suggest that the phone possesses an aesthetic quality that captures the attention and desire of the characters.
3. Rarity: The shiny treasure could indicate that the phone is unique or rare in the story's setting. It might suggest that owning such a phone is uncommon or considered a special possession.
4. Temptation: The shiny treasure may evoke a sense of temptation or allure. It could imply that the characters are drawn to the phone's shiny appearance and are tempted to acquire or possess it.
Learn more about shiny treasure here:
https://brainly.com/question/18519416
#SPJ11
The shiny treasure in the story by Steve and Olivia Johnson potentially suggests that the phone holds value, importance, or crucial information. It could also represent the allure of technology, indicating people's fascination with their phones.
Explanation:In the story by Steve and Olivia Johnson, the shiny treasure can be interpreted as a symbolic element that reflects some deeper meaning about the phone. Since the exact context isn't provided, I would infer based on common narrative techniques that the treasure might signify the phone being valuable, precious or perhaps containing crucial information. For example, the gleaming treasure could imply that the phone is a source of 'richness' in terms of communication, connecting with others, or accessing important data.
Also, the shine or glimmer of the treasure might be used as a metaphor to represent the allure of technology, capturing the fanciful obsession people have for their phones. Thus, to better understand the true implications of the shiny treasure in the story, one needs to scrutinize other narrative elements, such as plot, characters' interactions, and themes.
Learn more about Symbolic Interpretation here:https://brainly.com/question/2240015
#SPJ11
What point do you think the author is trying to make when she writes, "Can all this be made to change without prolonged discussion, upheavings, heartburnings, violence, and war?" (Hint: Think about the impact of the recent Civil War on America.)
The author is suggesting that significant societal changes, particularly those related to issues such as racism and inequality, often require prolonged discussion and may be accompanied by upheaval, conflicts, and even violence or war.
The author's statement reflects a recognition of the historical context of the Civil War in America and the profound impact it had on the country. By posing the question, the author implies that addressing deep-rooted societal problems, similar to those that led to the Civil War, may require extensive deliberation and engagement.
The reference to "prolonged discussion" suggests that resolving complex issues cannot be achieved quickly or easily. The mention of "upheavings, heartburnings, violence, and war" highlights the intensity and turmoil that can accompany societal transformations, implying that change often comes at a high cost.
In essence, the author is suggesting that significant societal changes necessitate grappling with difficult and divisive issues, and that transformative shifts may involve periods of conflict and upheaval. By referencing the impact of the Civil War, the author underscores the notion that lasting change often emerges from profound challenges and struggles.
You can learn more about societal changes at
https://brainly.com/question/13391889
#SPJ11
Describe how you felt when you heard Smith point out how presidents like George Washington and Thomas Jefferson oppressed human beings through slavery. Were you aware that these men owned enslaved people?
Answer:
I felt a deep sadness knowing how deep, and normal slavery was back then, for the American founding fathers, who believed so much and fought for the "freedom of the American people" to big time slave owners. The irony in the freedom that was sustained by slavery.
I have been aware of these facts for quite some time now, and I've been appalled by it. I must confess that it took me time to imagine what slaves had gone through during these years of slavery. A horrible experience it must have been for them back then.
Change the verb into its noun form. Be sure to type the complete word, not just the suffix.
rely
Answer:
Reliance
Explanation:
Answer:
Reliance. The noun of rely is reliance
What was unusual about beatrix potter's wish to publish her book the tale of peter rabbit ?
The unusual aspect was that it faced rejection due to featuring animal characters and being written by a woman.
The unusual thing about Beatrix Potter's desire to have her book, "The Tale of Peter Rabbit," published was that it was initially turned down by several publishers. It was unusual for a woman like Potter to want to write children's books in the late 19th century, let alone ones with human like animal characters.
Publishers had doubts about how commercially viable such a story would be. Potter persisted in wanting her book to be published though, and she eventually self-published it. Potter became a well known author and illustrator thanks to the success of "The Tale of Peter Rabbit," which defied the expectations of the time and had a long-lasting influence on children's literature.
Learn more about Beatrix Potter at:
brainly.com/question/2033613
#SPJ4
Ah, distinctly i remember it was in the bleak december, and each separate dying ember wrought its ghost upon the floor. eagerly i wished the morrow;–vainly i had sought to borrow from my books surcease of sorrow – sorrow for the lost lenore– —"the raven," edgar allan poe which words help develop a gloomy mood? check all that apply. "distinctly" "bleak" "dying" "ghost" "books" "sorrow"
Answer:
bleak, dying, ghost, sorrow
Explanation:
^all those words have a gloomy connotation that affect the mood of the excerpt
Read the sentence.
Juanita used her affinity for numbers to help her design a computer program that relied on college-level math formulas, even though she was only in middle school.
Based on the context clues in the sentence, what is the best meaning of “affinity”?
a talent for
an enjoyment of
a fondness for
an understanding of
Answer:
its “the understanding of”
Explanation:
Answer:
an understanding of
Explanation:
the middle english literature is characterized by a darkly somber mood. True or false?
True. Themes of death, sin, and despair are common in many works of Middle English literature, which is frequently characterised by a dark and sombre mood.
This is demonstrated by the way characters in works like "Sir Gawain and the Green Knight" and "The Canterbury Tales" wrestle with death and the results of their deeds. It's crucial to remember, though, that not all Middle English literature is depressing and serious; some pieces also contain examples of humour and levity. However, the frequent occurrence of themes of tragedy and suffering in Middle English literature reflects the turbulent historical environment of the period, in which wars, epidemics, and political unrest all contributed to a feeling of uncertainty and dread in many people's lives.
To learn more about literature click here https://brainly.com/question/25383149
#SPJ11
"She______________(run) because she's late for the lesson?
Answer:
the answer is Ran
Explanation:
run in past tense
Can PLEASE someone tell me what is an outline? NO LINKS, or I will report you!
Answer: an outline is a guide for a given subject
Explanation:
It could also be a tool to organize ideas or topics.
composition on 'my dreams'
(giving away 30 points)
The composition on my dream is about the dream to become a doctor.
What is a composition?It should be noted that composition writing simply means the narration of a particular thing or event that has occured or will likely occur.
In this case, the composition on my dream is about the dream to become a doctor. It should be noted that a doctor simply means an individual who takes care of the sick people.
It should be noted that to be a doctor, it's important that I attend science classes when I get to the higher institution and study medicine and surgery. After passing all my courses, then I'll be awarded the certificate to show that I'm a doctor.
I've to ensure that I do all necessary trainings before I eventually practice. It is my dream to become a doctor in order to help save people lives and bring happiness to the face of the people.
In conclusion, my dream is to be a doctor to impart positively in my society.
Learn more about composition on:
brainly.com/question/1037769
#SPJ1
5. What theme do Jonathan's actions and the events in the story develop? Support
your answer with evidence from the text.
According to Jonathan's actions and the events of the story, we can see themes such as social violence, the importance of positive thinking, the importance of ethics, family care, and religious sensitivity.
Who is Jonathan within the text?He is a Ni*erian who needs to survive and take care of his family during and after the Ni*erian war.He is someone who needs to be resilient to face difficulties.He's someone who needs to be smart, positive, and proactive to get out of trouble.Jonathan needs to take care of his family, as the war has created a wave of misery, hunger, violence, and problems. This is a very difficult situation for him, where he needs to stick to religion, overcome the civil violence created by the authorities and be ethical and moral within his actions.
This question is about the book "Civil Peace."
You can learn more about the Ni*erian War at the link:
https://brainly.com/question/1216607
print and graphic features: mastery test ?
Print and graphic features refer to the visual elements that are present in texts and printed materials, including newspapers, magazines, books, and other publications.
Understanding print and graphic features is important because it can help readers better comprehend the information being presented and connect with the text on a deeper level. In addition, being able to identify print and graphic features can also help readers to navigate texts more effectively. Some common print and graphic features include headings, subheadings, bolded or italicized text, bullet points, numbered lists, tables, graphs, charts, maps, photographs, and illustrations. Each of these features serves a specific purpose, such as organizing information, highlighting key ideas or concepts, or providing visual context to the text.
Mastery tests are often used to assess a reader's ability to identify and understand different print and graphic features. These tests typically involve a series of questions that ask readers to identify and explain the purpose of various print and graphic features. In order to master these tests, readers should become familiar with the different types of print and graphic features, practice identifying them in various texts, and learn how to use them effectively when writing their own documents.
For more question Print
https://brainly.com/question/28158554
#SPJ8
What are 3 examples of an inference?
From the amount of takeout boxes in the trash, it can be inferred that the family had takeout for dinner.
From the sound of the music coming from the car, it can be inferred that the driver likes rap music. From the tears in the woman's eyes, it can be inferred that she is sad.Inference is a literary device that is frequently employed in both literature and everyday life and involves drawing logical conclusions from premises that are presumed to be true. According to another definition, inference is the observation of facts presented in a specific pattern, which is rational yet non-logical. You can draw conclusions about what inferences are, or infer what inferences are, by combining these definitions and examples. See what you can deduce about the entire work based solely on the facts supplied in one paragraph by reading a random passage from a magazine or book.
To know more about magazine refer :
brainly.com/question/15015628
#SPJ4
One of the ways we can improve reading
comprehension is by asking ourselves specific questions about the text. Answer the following question to try and better comprehend
"Specimen Days" by Walt
Whitman.
In this passage from section 4 of "Specimen Days," WHAT did the mayor think would end up happening?
22
Resources
Help
Skip
A. The North would be too afraid to act aggressively, and the war would end quickly.
B. The South would run out of energy and resources and simply give up.
C. The South would be too afraid to act aggressively, and the war would drag on for a long time.
The North would be too afraid to act aggressively, and the war would end quickly. Therefore, the correct option is option A.
Comprehension passage is a very important section in English Language Reading Skills. In the comprehension section, an unknown and unseen passage is given on any topic, and candidates are asked to read it and understand well then questions and answers based on it are given to solve using it. The North would be too afraid to act aggressively, and the war would end quickly.
Therefore, the correct option is option A.
To know more about passage, here:
https://brainly.com/question/26999874
#SPJ1
Who was the President of the United States at the end of the war?
Question 6 options:
Harry Truman
Franklin Roosevelt
Winston Churchill
Answer:either Harry Truman or Franklin Roosevelt
Explanation:
Answer:
Correct answer is (A). Harry Truman
Explanation:
Harry Truman, who was vice president in 1945, when president Roosevelt died suddenly, was tasked with leading the United States to victory in these final months of the war.
Can “equally as important” count as a simile? yes or no
Reread the following text to view Marguerite’s response to this visit with Mrs. Flowers. I was liked, and what a difference it made. I was respected not as Mrs. Henderson’s grandchild or Bailey’s sister but just for being Marguerite Johnson. What is the story’s central idea? Question 4 options: All people long to feel respected and accepted All people must look out for themselves first. No central idea is present. All people need mentorship in literature
Answer:
All people long to feel respected and excepted. (Hope this is the answer you were looking for OwO.)
Dedicated to the goal by Marty kaminsky essay
Dedicated to the Goal by Marty Kaminsky is an essay that explores the importance of setting and achieving goals in life. Kaminsky emphasizes the significance of dedicating oneself to a specific objective and the positive impact it can have on personal growth and success. The essay offers a step-by-step guide on how to effectively set and pursue goals, providing valuable insights and practical advice.
1. The first step in achieving a goal is to define it clearly. Kaminsky suggests that one should have a clear understanding of what they want to achieve and why it is important to them. This clarity provides motivation and direction.
2. Once the goal is defined, Kaminsky emphasizes the significance of dedication. He explains that true dedication requires commitment, perseverance, and sacrifice. It involves prioritizing the goal above other distractions or temptations.
3. Kaminsky also highlights the importance of creating a plan of action. He advises breaking the goal down into smaller, manageable tasks and setting specific deadlines. This helps in tracking progress and staying focused.
4. The essay emphasizes the need for persistence in the face of challenges and setbacks. Kaminsky encourages readers to view obstacles as opportunities for growth and to maintain a positive mindset throughout the journey.
5. Lastly, Kaminsky emphasizes the significance of celebrating milestones and achievements along the way. Recognizing progress boosts motivation and reinforces the dedication to reaching the ultimate goal.
In conclusion, Dedicated to the Goal by Marty Kaminsky is a compelling essay that highlights the importance of setting and pursuing goals with dedication. By following the steps outlined in the essay, individuals can enhance their personal growth, achieve success, and lead a fulfilling life.
For more such questions on importance, click on:
https://brainly.com/question/15070883
#SPJ8
A novelist wants to write a book centered on a character described as suspicious and on guard all of the time. The character has difficult relationships with friends and relatives as a result of a distrustful nature, he overreacts to minor events that may lead to aggression, and he is delusional. What advice would you give to the novelist
We can actually deduce here that the advice that one would give to the novelist is: B. You have accurately described paranoid personality disorder, except that the disorder does not involve delusions.
Who is a novelist?A novelist refers to an individual who is known to write stories in novels for readers to be informed or gain knowledge.
We see that the advice that the novelist can get is to not including delusions as a paranoid personality disorder.
Learn more about author on https://brainly.com/question/12851463
#SPJ11
PLEASE HELP
The American people worked the land from immense prosperity to the point of agricultural exhaust and collapse. In the context of this text, who’s in control: man or nature? Cite evidence from this text, your own experience, and other literature, art, or history in your answer. Excerpt from 'On Drought Conditions'
By President Franklin Delano Roosevelt
Answer:
Man
Explanation:
"The man worked the land" This states that they used the land to it's worth. When it says state your own experience. you can put something about farming and soil getting dry.
why is the things they carried written in third person
"The Things They Carried," written by Tim O'Brien, is primarily written in the first-person narrative, with the author himself participating in the events described in the book. However, there are sections of the novel that shift to the third-person perspective.
The use of the third-person narrative in certain parts of the book serves several purposes.
Firstly, it allows O'Brien to create some distance between himself as the author and the events being depicted. This detachment allows for a more objective portrayal of the experiences and emotions of the characters, as it removes the direct personal involvement of the author.
Additionally, the third-person perspective provides a sense of collective storytelling. It allows O'Brien to present the stories of multiple characters, reflecting the collective experiences and perspectives of the soldiers involved in the Vietnam War.
This narrative technique helps to emphasize the shared burdens, struggles, and sacrifices of the soldiers as a group.
By blending the first-person and third-person perspectives, O'Brien achieves a unique narrative style that combines personal recollections with a broader exploration of war and its impact on individuals.
The use of the third-person perspective adds depth and complexity to the storytelling, enhancing the overall thematic exploration of the novel.
To know more about The Things They Carried refer here :
https://brainly.com/question/30638013#
#SPJ11
What statement about novels is true?
They use dramatic elements to depict the flaws of human nature in a succinct poignant way
They use logical examples and explanations to examine topics in an organized way
They use narrative techniques to reveal the human experience in a complex and multifaceted way
Answer:
they use narrative techniques to reveal the human experience in a complex and multifaceted way
Explanation:
In the text, the Freedom Riders and other civil rights activists refused to allow violence to stop their
nonviolent movement. How do people create change? What is something in your world that you
want to see change? Is there something you can do about it?
Answer:
People create change through various means such as peaceful protests, activism, lobbying, education, and awareness campaigns. It requires individuals or groups to come together with a shared goal and work towards it persistently and consistently.
In my world, I would like to see more action taken to combat climate change. I believe that everyone can take small actions in their daily lives to reduce their carbon footprint, such as using public transport, reducing meat consumption, and conserving energy. However, to make significant progress in tackling climate change, it also requires larger systemic changes such as transitioning to renewable energy and implementing policies to reduce carbon emissions.
I can do my part by making personal changes and also by advocating for systemic changes through education, raising awareness, and engaging with my elected representatives to push for policies that address climate change. It is important to recognize that creating change is a collective effort, and we all have a role to play in making a positive impact on the world.
what word best describes the tone dan pink uses throughout his speech the suprising truth about what motivates us
Enthusiastic is the word that best describes the tone Dan pink uses throughout his speech the surprising truth about what motivates us.
What is meant by motivation?The word "motive," which refers to a person's needs, wishes, wants, or drives, is the root of the word "motivation." It is the process of inspiring people to act in order to accomplish a goal. In the context of career aspirations, psychological factors influencing people's behavior may include a desire for money.
The word "motivation" refers to the reasons behind someone's actions. It is what motivates people to act in the way they do. The mechanism that starts, directs, and sustains goal-oriented behaviors is known as motivation.
In the speech Dan Pink makes use of the tones that shows us enthusiasm to tell us of the motivation that people have.
Read more on motivation here: https://brainly.com/question/11871721
#SPJ1
What's the first thing you notice about someone?
Answer:
eyes, height and the way s/he looks at me