Answer:
School Segregation and Integration
The massive effort to desegregate public schools across the United States was a major goal of the Civil Rights Movement. Since the 1930s, lawyers from the National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) had strategized to bring local lawsuits to court, arguing that separate was not equal and that every child, regardless of race, deserved a first-class education. These lawsuits were combined into the landmark Brown v. Board of Education Supreme Court case that outlawed segregation in schools in 1954. But the vast majority of segregated schools were not integrated until many years later. Many interviewees of the Civil Rights History Project recount a long, painful struggle that scarred many students, teachers, and parents.
Three years before Brown v. Board in November 1951, students in a civics class at the segregated black Adkin High School in Kinston, North Carolina, discussed what features an ideal school should have for a class assignment. When they realized that the local white high school indeed had everything they had imagined, the seeds were planted for a student-led protest. Without the assistance from any adults, these students confronted the local school board about the blatant inequality of local schools. When the board ignored their request for more funding, the students met by themselves to plan what to do next. In a group interview with these former students, John Dudley remembers, “So, that week, leading to Monday, we strategized. And we had everybody on board, 720 students. We told them not to tell your parents or your teacher what’s going on. And do you believe to this day, 2013, nobody has ever told me that an adult knew what was going on. Kids.” They decided on a coded phrase that was read during morning announcements. Every student in the school walked out, picked up placards that had been made in advance, and marched downtown to protest. The students refused to go back to school for a week, and eighteen months later, Adkin High School was renovated and given a brand-new gymnasium. It would remain segregated until 1970, however.
Desegregation was not always a battle in every community in the South. Lawrence Guyot, who later became a leader in the Student Nonviolent Coordinating Committee, grew up in Pass Christian, a city on the Mississippi Gulf Coast that was influenced by the strong labor unions in the shipyard industry and the Catholic Church. He explains how the Catholic schools were desegregated there: “The Catholic Church in 1957 or '58 made a decision that they were going to desegregate the schools. They did it this way. The announcement was we have two programs. We have excommunication and we have integration. Make your choice by Friday. Now there was violence going on in Louisiana. Nothing happened on the Gulf Coast. I learned firsthand that institutions can really have an impact on social policy.”
what type of sentence is "that was a physical game"
Answer:
it's a declarative sentence
Explanation:
on edge
Answer:
declarative
Explanation:
its a statement and ends with a period
heelp me pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Answer:
fill= infuse
on purpose= deliberate
carry out= implement
determination= perserverance
morality= integrity
business person= entrepreneur
Explanation: Hope this helps! :)
using verbal signposts will improve your audience's ability to follow your speech. T/F
Using verbal signposts, such as transitional phrases and clear topic sentences, is crucial in improving your audience's ability to follow your speech.
These signposts help guide your listeners through the structure of your presentation, allowing them to stay focused and engaged. Without proper signposting, your audience may become confused or lost, leading to a lack of comprehension and retention of information. By incorporating verbal signposts, you can help your audience easily navigate your speech, highlighting key points and ensuring that your message is effectively communicated. So, be sure to use clear and concise language, and take the time to plan out your signposts to ensure a successful and engaging presentation.
More on verbal signposts: https://brainly.com/question/30597694
#SPJ11
Your teacher has asked you to write a story.Your stort must begin with this sentence:
Jenny felt let down
Answer:
Jenny felt let down when she received her grades for the semester. She had worked hard all year and was expecting to see her hard work pay off in the form of good grades. However, when she saw the report card, she was disappointed to see that she had received a B in her Calculus class.
Jenny had always excelled in math, and she had been confident that she would earn an A in Calculus. She couldn't understand why she had received a lower grade than she was expecting. She felt frustrated and upset, and couldn't shake the feeling of disappointment.
Jenny decided to meet with her Calculus professor to try and figure out what had gone wrong. After reviewing her assignments and quizzes, the professor explained that Jenny had made a few careless mistakes that had cost her points. He assured her that she had a strong understanding of the material and that she was more than capable of earning an A in the class.
Feeling motivated and determined, Jenny set to work on improving her grades. She spent extra time reviewing the material and seeking help from her classmates and professors. She also worked with a tutor to help her identify and fix her weaknesses.
By the end of the semester, Jenny was proud to see that her hard work had paid off. She earned an A in Calculus and felt a sense of accomplishment and satisfaction. She learned that sometimes setbacks can be opportunities for growth and that with determination and effort, anything is possible.
what is the figurative language for the highwaymen by Alfred Noyes
Answer:
Personification
Explanation:
Personification is the figurative language for the highwaymen by Alfred Noyes.
Which statement best describes the relationship between jefferson’s diction and his purpose? jefferson uses words with neutral connotations to present a claim based on reason and precedent. jefferson uses words with positive connotations to praise his listeners for their political activism. jefferson uses words with neutral connotations to suggest that there is no urgency to his message. jefferson uses words with positive connotations to encourage peaceful relations with britain.
The best description of the relationship of Jefferson's actions is that Jefferson uses words with neutral connotations to present a claim based on reason and precedent.
What is Diction?This refers to the use of words to show the meanings of an author and how he wants to communicate to his readers.
Hence, we can see that from the complete text, there is the narration of how Jefferson makes use of diction to fulfill his text purpose and he does this with a neutral connotation to make a claim.
Read more about diction here:
https://brainly.com/question/1503891
#SPJ4
Answer:
A
Explanation:
What section of the back matter is not necessary if the Works Cited or References page contains a complete list of sources
If the Works Cited or References page contains a complete list of sources, the section of the back matter that becomes unnecessary is the Bibliography.
The purpose of the Bibliography is to provide a broader list of recommended readings or sources related to the topic that were consulted but not necessarily cited directly in the text. It includes sources that the author found helpful or influential during the research process.
However, if the Works Cited or References page already includes a comprehensive list of all the sources cited in the text, including both direct citations and indirect sources, the need for a separate Bibliography section diminishes. The Works Cited or References page serves the purpose of acknowledging and citing all the sources used in the text, leaving the Bibliography redundant.
To know more about References, visit:
https://brainly.com/question/26484893
#SPJ11
Read the passage. Then answer the question that
What are the
central ideas about the conspirators in
follows.
this speech by Brutus? Check all that apply.
BRUTUS. O Antony, beg
not your death of us!
Though now we must appear bloody and cruel,
O They are sad about their bloody deed
As by our hands and this our present act
O They are joyful about their bloody deed.
You see we
do, yet see you but our hands,
O They threaten to harm Antony.
And this the bleeding business they have done.
0 They had to kill Caesar to save Rome.
Our hearts you see not; they are pitiful;
O Antony does not understand the reasons for
the
And pity to the general wrong of Rome-
assassination.
As fire drives out fire, so pity pity-
Hath done this deed on Caesar. For your part,
To you our swords have leaden points, Mark
Antony.
-The Tragedy of Julius Caesar,
William Shakespeare
N
Done
D Intro
The central ideas about the conspirators is that they are sad about their bloody deed, they had to kill Caesar to save Rome, and also Antony does not understand the reasons for the assassination. The correct options are A, D, and F.
What is "The Tragedy of Julius Caesar"?William Shakespeare wrote the passage in "The Tragedy of Julius Caesar." It is a play about an honorable hero who made critical judgment errors by misreading people and events.
The communists' main points are that they are sorrowful about their grisly deed, that they had to kill Caesar to save Rome, and that Antony does not understand the reasons for the assassination.
Thus, the correct options are A, D, and F.
For more details regarding "The Tragedy of Julius Caesar", visit:
https://brainly.com/question/12296618
#SPJ1
Answer:
a, d, f
Explanation:
2. PART B: Which detail from the text best
supports the answer to Part A?
OA. "They're likely among the 10.5 million
Nigerians of school age who do not attend
school. And they're at risk." (Paragraph 6)
OB. "She, too, worried about his lack of plans
as well as the fact that he was hanging out
with street kids." (Paragraph 12)
OC. "To raise money, he wrote to local charities
and visiting charitable individuals so he
could get the funds to pay school tuition for
more street kids." (Paragraph 21)
OD. "I hope to become an actor one day so I can
influence a lot of people and help them to
do good things, he says." (Paragraph 28)
The detail that supports the answer to Part A concerning the central idea of the text is option C, "To raise money, he wrote to local charities
and visiting..."
What is a central idea?The central idea of a text is simply the most important idea that is explored in it. This question concerns the text "How a Typical Teen Did Something Not So Typical to Help Street Kids." In part A, we are asked what the central idea of the text is. The best answer is the one that states "Okina's determination has resulted in many street kids in Nigeria being able to attend school."
Now, we must find the answer that supports that central idea. In that case, option C is the best choice. It shows how Okina found ways to raise money and help those children go back to school and, in some cases, leave the streets altogether.
Learn more about central ideas here:
https://brainly.com/question/25220385
#SPJ1
lonvh plzszzzzzzzzzZz
Answer:
went into automatic
Explanation:
automatic
done or occurring spontaneously, without conscious thought or intention.
Answer:
went into automatic
Explanation:
List details used by Neil deGrasse tyson to discuss humans' five senses.
Janina identifies herself as a…?
The _______ step of the writing process entails coming up with ideas.
The planning step entails _______.
The most important element of your plan is the _______ statement.
One reason to build your vocabulary is _______.
Once you learned the meaning of a new word, you should _______.
It is important to know a word's _______ so you can use it properly compared to other words with similar meanings.
According to proper formatting, when you introduce another speaker into a dialogue, you must _______.
To sound natural, you should write as if you were engaged in a/an _______ with the reader.
Using _______ sentences sandwiched between long ones is an example of a technique you can use to make your writing more interesting.
One way to add impact to your writing is to place the most important idea at the _______ of a sentence.
Answer:
good, ideas, brain,be able to summarize it
How can fear lurks in the dark be best described in english
"Fear lurks in the dark" is a phrase that describes the common feeling of anxiety or terror that people experience when they are in a dark or unfamiliar environment.
The darkness and lack of visibility can evoke a sense of vulnerability and helplessness, triggering the fight or flight response. It can also activate the imagination, making one's mind conjure up terrifying scenarios.
The phrase suggests that fear is not always rational, and it can creep up on us unexpectedly, reminding us of our primal instincts. Ultimately, it serves as a reminder that fear is a natural part of the human experience and something that we must learn to manage and overcome.
Learn more about lurks
https://brainly.com/question/30419202
#SPJ4
.
Yvonne says that social skills are over-rated and that she doesn’t plan to work on developing hers any more. What could Yvonne’s decision lead to?
Employment success
Moving to another country
Social isolation
Greater academic achievement
Answer:
Social Isolation
Explanation:
Write an inequality to represent the phrase: The product of a number and 6 is no more than 48.
Answer: A number n is less than or equal to -7 or greater than 12" as an inequality. b. ... "or" with the "intersection" sign, to make it more formally mathematical: ... I do not have to repeat it; my compound inequality is just this: 2 < p < 6.
Explanation:hope this helps:)
These questions come from "Scientists Reveal Three Keys to Happiness " in commonlit:
PART A: Which of the following best identifies the text's main claim about happiness?
A. Without opportunities to engage in the natural world, it is extremely unlikely that a
person will achieve happiness.
B. Happiness and satisfaction are possible when a person has the chance to make choices in an environment they feel comfortable navigating.
C. Humans require complete control over their environment and lives to achieve
optimum happiness.
D. It is difficult to achieve the other two keys to happiness if a person doesn't feel like they are making a difference in the world.
PART B: Which detail from the text best supports the answer to Part A?
A. "To make your way down the road to happiness you need to feel competent and
believe that you can make a difference. You also need to understand what the heck is going on around you and have the opportunity to choose your own options."
(Paragraph 2)
B. "But the Kaplans were intrigued by one study that came out about that time suggesting that what people really liked in their lives was a 'medium level of complexity.'" (Paragraph 7)
C. "In a series of studies, the couple demonstrated that an office window that overlooks a natural scene helps people relax, thus fighting off one of the primary threats to competence, mental fatigue." (Paragraph 24)
D. "But wouldn't a debilitating disease like cancer be so overwhelming that it would wipe out the three conditions the Kaplans feel are so important?" (Paragraph 29)
What does the following quotation reveal about the author's perspective? "Before you start firing off all those e-mails about money, love, health and so on, give these folks a chance to explain." (Paragraph 3)
A. The author assumes that readers have their own opinions about the keys to happiness.
B. The author expects readers to ignore the evidence provided by the Kaplans about the keys to happiness.
C. The author disagrees with the widely held belief that money, love, and health are the keys to happiness.
D. The author thinks that readers should reach out to the Kaplans directly to provide
feedback about the study.
How does paragraph 9 contribute to the author's explanation of the Kaplans' studies?
A. It shows that the Kaplans' study was not conducted fairly.
B. It emphasizes how much people prefer nature over urban settings.
C. It proves that people prefer professional photos.
D. It shows how people are most interested in average photos.
Answer:
here
Explanation:
PART A: The best answer to this question is B. The text's main claim about happiness is that happiness and satisfaction are possible when a person has the chance to make choices in an environment they feel comfortable navigating.
PART B: The best detail from the text to support the answer to Part A is A. The quote "To make your way down the road to happiness you need to feel competent and believe that you can make a difference. You also need to understand what the heck is going on around you and have the opportunity to choose your own options" supports the idea that happiness is achievable when people have the opportunity to make choices in an environment they feel comfortable navigating.
The following quotation reveals that the author's perspective is A. The author assumes that readers have their own opinions about the keys to happiness.
Paragraph 9 does not contribute to the author's explanation of the Kaplans' studies. Therefore, this question cannot be answered with any of the options give
what is most closely the meaning of jubilant as it is used in the following passage? there were no takers. not a man believed him capable of the feat. thornton had been hurried into the wager, heavy with doubt; and now that he looked at the sled itself, the concrete fact, with the regular team of ten dogs curled up in the snow before it, the more impossible the task appeared. matthewson waxed jubilant. a despondent b overjoyed c silly d crazy
The most closely related meaning of "jubilant" as used in the passage is "overjoyed." The correct answer is option b.
The context indicates that Matthewson's reaction to seeing the sled with the team of dogs is one of jubilation.
This suggests a sense of extreme happiness, excitement, or triumph. Despite the doubts and skepticism expressed by others, Matthewson's reaction is filled with optimism and delight.
The word "jubilant" captures the elation and exuberance he feels at the sight of the concrete evidence before him. The alternatives "despondent," "silly," and "crazy" do not convey the same sense of joy or celebratory emotion.
In this context, "jubilant" signifies Matthewson's overwhelming positivity and confidence, contrasting with the initial doubts surrounding the task.
The correct answer is option b.
To know more about emotion refer to-
https://brainly.com/question/29912301
#SPJ11
What is true about speaking from a manuscript?
Answer:
, the speaker maintains their attention on the printed page except when using presentation aids
True speaking from a manuscript means delivering a speech by reading directly from a written document. There are several benefits to this method of delivery, including:
- It allows for precise control over the wording and structure of the speech, which can be important for legal, technical, or highly formal presentations.
- It reduces the likelihood of forgetting important points or going off-topic.
- It can help nervous speakers feel more confident and in control.
However, there are also some drawbacks to speaking from a manuscript, including:
- It can be difficult to maintain eye contact with the audience, which can make the speech feel less engaging and personal.
- It can be challenging to adapt the speech to the audience's reactions or to changes in the situation.
- It can make the speaker seem less confident or knowledgeable about the topic.
In conclusion, speaking from a manuscript can be a useful tool for delivering a precise and controlled speech, but it is important to be aware of its limitations and to practice delivering the speech in a way that is engaging and effective.
To know more about manuscript refer to-
brainly.com/question/30126850#
#SPJ11
At the end of the play, Reverend Hale insists that John Proctor's design to hang instead of admitting that he was consorting with the devil is an act of excessive pride or stubbornness. Do you think that Proctor's last act was an act of excessive pride or honor? Were his actions foolish or noble? Please explain your choice.
Answer and Explanation:
John Proctor is one of the characters in "The Crucible", a famous play by Arthur Miller.
I believe his last act was of honor rather than pride. Proctor knew he had never done what he had been accused of. He chose to be hanged instead of confessing to the crime he never committed and, to my mind, that takes a lot of courage and character. I dare say most of us would have done the opposite if it meant staying alive, after all survival is our most basic instinct. Thus, for someone to give up on that instinct consciously, to voluntarily give himself to death for the truth, it is an admirable act. Proctor was faithful to his values and principles, even if he was far from being a perfect man - a saint. Such faith, such courage is what makes him a hero.
pls help me with this i have no idea what to put
In her final journal entry, Frank discussed how people view her, calling herself "a tangle of paradoxes." "I'm split in two, as I've told you many times," she wrote. My delight in life, my flippancy, and, most importantly.
What happened to Anne Frank's original diary?The Hidden Annex building at Prinsengracht 263 first opened to the public as an Anne Frank biography exhibit in 1960. There is her actual diary on exhibit.
How was Anne Frank's journal discovered?Her father, Otto Frank, miraculously escaped Auschwitz and afterwards retreated to Holland. During the Nazi assault and internment of the Frank family, Otto's secretary Miep Gies discovered Anne's journal. The diary and Anne's other papers and notebooks were all kept by Gies.
The Diary of a Young Girl, usually referred to as The Diary of Anne Frank, is a collection of entries from the Dutch-language journal that Anne Frank kept when she and her family were in hiding for two years during the Nazi occupation of the Netherlands.
To know more about Anne Frank name her diary visit:
https://brainly.com/question/23720609
#SPJ1
The given question is incomplete the complete question is - How did Anne Frank close out her journal?
You have completed your first reading of "Yangon's Hero, Wielding Power of Stop and Go." Use your annotations to draft an objective summary of the article. Type your response in the box below.
The above question wants to assess your writing and reading ability. For that reason, it's not right for me to write a summary for you, but I'll show you how to write one.
To write a summary, you will need to rewrite a text in reduced format. For this you should:
Read all the text your question refers to.Understand this text and the most important points of it, as well as understand the theme and subject covered in the text.Identify the sentences that present these important points.Rewrite all these sentences, changing the words but keeping the meaning, and organizing them coherently and fluidly.More information:
https://brainly.com/question/11529034?referrer=searchResults
Answer:
So this is the sample answer: Sergeant Khin Myint Maung, a traffic cop in Yangon, Myanmar, has been deemed a local hero to the people who pass him on its roads every day. Due to removed vehicle import restrictions, the number of cars on the roads in Yangon have increased, not only increasing traffic problems, but the need for more traffic police. Unlike most others, the sergeant does his duty well and courteously. His way of directing traffic has made a notable difference for the commuters in the city. His work has not gone unnoticed resulting in the sergeant receiving a hero award.
And this is the one I rewrote to change it up a bit: Traffic police in Yangon Myanmar, Sergeant Khin Myint Maung was labeled a hero by the people who he helps every day on the roads. Because of removed vehicle import restrictions, cars on the Yangon roads have increased which causes the need for the roads to have more traffic cops. Sergeant Khin Myint Maung was a traffic cop that has helped the people in that city equally and more than they can say. And with the work of his people, his job was recognized and he was rewarded by the name of a hero.
it don't make that much sense but I tried *-*
what is the subject for this question'what are you doing here?'
Answer:
what are you doing here?
subject :- you
which source type(s) should you analyze to draw your own conclusions about a trend or change related to American culture?
a. Primary sources
b. Neither primary nor secondary sources
c. Secondary sources
d. Primary and secondary sources
a. What primary sources should you examine in order to reach your own findings on a trend or shift in American culture.
What is the definition of primary sources?Primary sources are the basic materials of history - authentic texts and artefacts created at the time under investigation. They differ from secondary sources, which recount, analyse, or interpret events that occurred at a later time or location.
What are the most prevalent cultural shifts?The environment, technical inventions, and contact with other cultures can all contribute to cultural transformation. Cultures are influenced externally through contact between communities, which can result in social transformations and changes in cultural practises.
To know more about American culture visit:
https://brainly.com/question/15046057
#SPJ1
What is the main idea of Chapter 2 of To Kill A Mockingbird?
Scout starts first grade the day after Dill returns to Meridian, Mississippi, in the beginning of September. She has been anticipating her first day of school since she was six years old.
Scout, who is in the first grade, is attending school for the first time today.
What happened in To Kill a Mockingbird's second chapter?
Dill leaves for Mississippi in the beginning of September. Until she realizes that she starts school in a week, Scout is miserable. Jem offers to drive Scout to school and explains that since things are different there, she can't disturb him at all. Scout quickly realizes that Jem is correct.
What are To Kill a Mockingbird's two main themes?
Prejudice is one of the three primary topics.
home life.
courage.
To learn more about Mississippi from the given link.
https://brainly.com/question/7999616
#SPJ13
Which statement best describes the effect of people shouting, “Fire!”?
Answer:
They will react some type of way
Explanation:
Which statement best describes the effect of people shouting, “Fire!”? Most residents ignored the warning and stayed inside. Most residents volunteered to help extinguish the blaze. Most residents came out to watch the blaze. Most residents fled the area to a safer place.
Answer:
C. Most residents came out to watch the blaze.
Explanation:
Edge 2021
One key to achieving effective vocal variety is:
One key to achieving effective vocal variety is Enthusiasm. An enthusiastic speaker is likely to achieve better vocal variety than one who is not. See the attached for the full question.
What is vocal variety?Vocal variety refers to the ability to vary ones tone, pitch and sound while delivering a presentation or a speech.
Thus, it is correct to state that the one key to achieving effective vocal variety is Enthusiasm.
Learn more about vocal variety at;
https://brainly.com/question/5127669
#SPJ12
Who does antigone attribute as being the cause of the family’s misery?.
In Antigone, Antigone attributes the cause of the family’s misery to their ancestors who have sinned and have been cursed. Antigone is a play written by the ancient Greek tragedian Sophocles.
It was probably performed for the first time around 441 BCE, as part of a trilogy that also included Oedipus the King and Oedipus at Colonus. The play tells the story of Antigone, a young woman who defies the law in order to bury her brother Polyneices, who has been declared a traitor by their uncle Creon, the king of Thebes.
Despite the warnings of her sister Ismene and the chorus of Theban elders, Antigone is determined to honor her brother and perform the proper funeral rites for him. She is eventually caught by Creon's guards and brought before the king, who sentences her to death. Throughout the play, Antigone argues that her actions are justified by divine law, while Creon insists that they are a threat to the stability of the state.
Learn more about Greek tragedian Sophocles here.
https://brainly.com/question/14326313
#SPJ11
Why are medical groups calling the decline in teen mental health a national emergency?
Due to their fear of stigma, many people choose to ignore their symptoms. Last year, almost 60% of those who have mental problems opted not to get help.
Why is mental health not treated with respect?
Because of the widespread stigma associated with mental illness, mental health is frequently neglected. Many people believe that having a mental condition is a show of weakness. If you can't "simply snap out of it," there's a perception that there must be something wrong with you.
Why are mental health problems so prevalent today?
According to MHA, the number of patients with mental illnesses who report having unmet treatment needs has risen every year since 2011. Furthermore, more than 50 percent of persons with mental illness do not being treated.
To know more about medical groups visit:
https://brainly.com/question/25849370
#SPJ1
Help me please !!!!!!!!
Answer:
the answer to ur question is 6