Answer: Choice number one. (Being involved in sports.)
Explanation:
(Done researched)
Read the passage to answer the question.
In the first paragraph of “A Tale of Two Brothers,” the author describes Jakob and Wilhelm as “two brothers who changed the world of fairy tales.” Use at least 1 detail from the text and explain how Grimm's stories changed fairy tales.
Answer:
Explanation:
As for the fairy tales themselves, there are people who say that the reason the early versions of these folk tales contain such dark elements is because they're based on true stories
This is the first chapter of a story I wrote, pls leave any feedback. I have more on a site called wattpad so if you like it my username is The_Hawaiian_Sloth
Answer:
great writing
Explanation:
i also use wattpad and i kind of had writers block but your a talented writer as i read your story and loved it most readers love long chapters so keep that in mind
Answer:
Amazing Story! My only critque, would to have someone else you know check it, or read it aloud. If you do that you can see fi the story makes sense or not. Other than that AMAZING! ::)))
Explanation:
to days the last day of school yay !!
Answer: yeah
Explanation:
Answer:
Fibonacci
Explanation:
Fibonacci introduced Arabic numerals to Italy, which helped make bookkeeping possible.
Read the sentences. Then, answer the question.
At times, understanding an author's intent can be difficult. This is especially true when the author's work addresses an abstract concept such as love, hate, or beauty.
What does the word abstract suggest about concepts that authors sometimes address in their writing?
A.
they are imaginative
B.
they are easy to determine
C.
they are hard to understand
D.
they are common
Reset
Answer:
C, they are hard to understand
Hope this helps!
Explanation:
why is this poem the biggest piece of junk on the planet it makes no sense
The right to make my dreams come true,
I ask, nay, I demand of life,
Nor shall fate's deadly contraband
Impede my steps, nor countermand;
Too long my heart against the ground
Has beat the dusty years around,
And now at length I rise! I wake!
And stride into the morning break!
this poem is the biggest piece of junk on the planet that makes no sense because you fail to understand it and feel it
try doing that...
Do you think it's a good idea to take the time to get in touch with our
loved ones?
GRADE 6
LESSON:FRIENDSHIP
WILL MARKED AS BRINLIEST
I think it’s a good idea to take the time to get in touch with our loved ones. In this context, a human might say that it shows that we care about them and that we value their presence in our lives. It can also strengthen our bonds and make us feel happier and more connected. Of course, everyone has different preferences and needs when it comes to communication, so it’s important to respect that as well.
I definitely think that it is a good idea to take the time to get in touch with our loved ones. Maintaining healthy relationships with the people we care about is essential for our mental and emotional well-being. Research has shown that people who have strong social connections are happier, healthier, and live longer. When we take the time to reach out to our loved ones, we strengthen those connections and build a support system that can help us through life's challenges. In addition, staying in touch with our loved ones helps us to feel more connected to the world around us. It reminds us that we are not alone and that we have people who care about us and are there for us. Overall, staying in touch with our loved ones is an important part of maintaining healthy relationships and improving our well-being. So, I encourage everyone to take the time to reach out to the people they care about and nurture those important connections.
Learn more about Friendship here
Visit —
https://brainly.com/question/30608414
https://brainly.com/question/26153534
Hope my answer helps you✌️
Mark BRAINLIEST
The pineapple is a tropical fruit with a unique look. It got its name because it looked like a pine cone. Although most of the production of pineapple takes place in Hawaii, this was not always the case. This is because the pineapple is native to South America. It was brought back to Europe on Christopher Columbus’ second voyage. From there, it spread in popularity all over the world.
Not until the early 1900s did the cultivation of the fruit begin in Hawaii. James Dole helped distribute pineapples in the U.S. He started a pineapple plantation in Oahu, one of the islands of Hawaii. He also began canning pineapples with the help of machines. This helped make pineapples affordable and available to the masses.
17
Which of these sentences fails to paraphrase words from the passage?
A.
James Dole helped distribute pineapples in the United States.
B.
They are native fruits to South America, not Hawaii.
C.
Hawaii began cultivating pineapples in the early 1900s.
D.
Pineapples were soon found in all places and were inexpensive.
Read the following excerpt from A Narrative in the Life of Frederick Douglass. Then, answer the question that follows.
I will take to the water. This very bay shall bear me into
freedom. The steamboats steered in a northeast course from North
Point. I will do the same; and when I get to the head of the bay,
I will turn my canoe adrift, and walk straight through Delaware
into Pennsylvania.
In this passage, which technique does Douglass use to vary his sentence structure to make his writing more interesting for his reader?
He includes interesting punctuation in each sentence.
He starts each sentence with the same word.
He switches the order of words in his sentences.
He uses a mix of long and short sentences.
Answer:
He uses a mix of long and short sentences.
Explanation:
In the given passage, Frederick Douglass uses a mix of long and short sentences to vary his sentence structure and make his writing more interesting for the reader. For instance, the first sentence is a short and declarative sentence that expresses his intention to take to the water to gain freedom. The second sentence is longer and more complex, explaining his plan in detail. Then he uses another short sentence to conclude his thought. By mixing the length of the sentences, Douglass creates a rhythm and flow to his writing, which keeps the reader engaged and interested in the story.
Answer:
D
Explanation:
Submit your three or four-paragraph open letter about a current issue in your school or community that expresses your position on the topic and provides two claims and four pleces of supporting evidence (key facts, examples, detalls). Make it clear who you are addressing in the letter and what you hope to accomplish.
Answer: this is gonna be a long one lol
Explanation:
There are lots of issues in our community and in our schools, but one problem that seems to be in both is the fight for equality. We all want to be heard and understood but for some, it might be harder than others. This isn't just for one specific group it is for many and all.
Everyday, when you look at your phone or even just outside at the people what do you notice? They all look different, maybe the same in some ways but different in most. But physical features are just the beginning because underneath we all are unique and special. Some people embrace their uniqueness, but a lot hide it away in fear of unacceptance. For example, the fight for equal rights in black citizens, even though they say that fight ended a long time ago we can't ignore the fact that they are still looked at differently. Why? Who knows, and no, not everyone is like this but that doesn't make it easier for them. Another example, over 28.9% of black citizens are living below the poverty threshold as opposed to 18% white americans. Isn't that crazy? This is evidence that supports the thought about black citizens not having equal rights.
I hope that this has opened your mind to this issue. I want equality for all and a place where no matter what your skin looks like, where you were raised and even what happened long long ago in the early stages of this nation, you can live happily and to the fullest. We as a community can do our part and make this community a free, accepting, and fair place for us all to live.
Here is an example of an open letter:
To the Principal and the School Board,
I am writing to express my concern about the recent decision to cancel the annual school trip due to budget cuts. I believe that this decision is unfair and detrimental to the students’ learning and well-being. I urge you to reconsider this decision and find alternative ways to fund the trip.
The school trip is a valuable opportunity for students to explore new places, learn new things, and bond with their classmates and teachers. It is also a reward for their hard work and achievements throughout the year. The trip helps students develop important skills such as curiosity, creativity, collaboration, and communication. It also exposes them to different cultures, perspectives, and experiences that enrich their knowledge and understanding of the world.
By canceling the trip, you are depriving the students of these benefits and sending a message that their education and happiness are not a priority. You are also breaking a tradition that has been cherished by many generations of students and teachers. The trip is something that the students look forward to and prepare for all year long. It is a source of motivation and excitement for them.
I understand that the school is facing financial challenges and that you have to make difficult decisions. However, I think that there are other ways to save money without sacrificing the quality of education and the well-being of the students. For example, you could reduce unnecessary expenses such as printing costs, office supplies, or catering services. You could also seek donations or sponsorships from local businesses or organizations that support education. You could also organize fundraising events or activities that involve the students, parents, and teachers.
I hope that you will take my letter into consideration and reconsider your decision to cancel the school trip. I believe that the trip is a worthwhile investment that will benefit the students in many ways. I also believe that the school community can work together to find solutions to overcome the financial challenges. Please do not let the budget cuts ruin this valuable opportunity for the students.
Sincerely,
A concerned student
THIS IS APART OF MY ENGLISH FINAL- PLEASE HELP
Round up if 3rd number from decimal point is 5 or higher, round down if it is 4 or below. Vocab test score 14/35 = what percentage%?
a.34%
b. 38%
C. 28%
d. 40%
Answer:
D
Explanation:
40% :)
Refer to the Newsela article "A Critical History of 'Lord of the Flies.'"
Which sentence from the article best supports its author's assertion that Golding's novel was influenced by real-world events?
A. "The book forced readers to think about the dark sides of human nature that may tear civilization apart."
B. "It is worth reading, or re-reading, for its entertainment value alone."
C. "The book was written by William Golding and published in 1954."
D."The book was written shortly after World War II , which had taken millions of lives."
Answer: The sentence that best supports the author's assertion is option D.
Explanation:
Lord of the Flies was authored by William Golding in 1954, exploring themes like morality, rationality, and a general look at the defects of society that seep into human nature at the individual level.
It was written after World War 2, having numerous references that testify to the war. His wartime services and experiences certainly influenced him to write this thought-provoking piece, raising awareness of the more pressing conditions of human nature.
Hence, the best sentence which supports the article is "The book was written by William Golding and published in 1954."
Answer:
a
Explanation:
"A David and Goliath Battle Rages Over Sunshine Park"
Chelsea Spree played in Sunshine Park as a young girl. When she learned that the Trumont Corporation planned to tear it down to build their international headquarters, she decided to speak up. Though Trumont has millions of dollars and high-paid lawyers on their side, Chelsea has passion. The battle is shaping up to be a tough one.
The headline of this news article makes a biblical allusion. The mention of David and Goliath suggests a battle in which (5 points)
one opponent is much smaller than the other
one opponent is threatening another's childhood memories
two opponents are battling over the same land
two opponents are in a very tough contest
Justify the actions of King Minos, Athena, and Hera. How do they affect Daedalus and Icarus, Arachne, and Echo?
Read the paragraph. Then answer the question that follows.
Perhaps you wanted pizza for dinner, but were out voted by the rest of the family who wanted chili. This is similar to what happens in a community. One person has to give up a right for the good of the group. Sometimes citizens' duties and rights conflict with each other. A good example is a public protest. People have the right to meet in groups and share ideas. However, a protest can disrupt traffic or other normal activities. A city must provide extra police protection to keep people safe. Therefore, the city has the right to require permission in advance for a protest. Government must make laws to balance the rights of individuals and different groups of people.
Which of the following statements best describes this paragraph?
A. The paragraph describes the purpose of laws in a community but lacks the use of any text connections.
B. The paragraph describes a simple comparison between a family protest and a community protest.
C. The paragraph uses categories of comparison to judge whether individual or group rights are most important.
D. The paragraph uses the analogy of a family is to choosing dinner as a community is to balancing rights and safety.
Answer:
D. The paragraph uses the analogy of a family is to choosing dinner as a community is to balancing rights and safety
Answer:
C
Explanation:
The paragraph is really about group rights vs individual rights. The paragraph makes the following points.
sometimes the individual must give up a right for the betterment of the group.sometimes the individual must obey rules that are meant provide safety.sometimes the individual must comply with rules just out of courtesy because the group needs to know in advance what they have to provide.there is an analogy in what was written.The answers touch on all of these, but no answer gets them all. So this is one of these questions that more than 1 answer could be provided.
I would pick C myself
How does Eleanor’s mother, Rebecca, feel about the likelihood that Germany will invade Poland? Use three pieces of evidence from the passage to support your answer.
Summers in Warsaw are relatively mild: a bit humid, not too warm. That summer, 1939,
Eleanor’s family had spent all of July and August visiting her grandparents, who lived on a farm
in the country. She and her older sister Mary had spent the month hiking all around their
grandparents’ property and the surrounding farms, collecting leaves and flowers to dry and
keep in their scrapbooks. Each evening, they would carefully hang the day’s treasures up on a
nail in the loft where they slept. Their grandfather helped them label the plants with a piece of
cloth that they tied to the nail. By the end of the month, they had quite a collection—the loft
was fragrant with the smell of dried flowers and grass, and the shadows of the plants were
stiff and looked like winter.
At the end of August, they packed up their big trunk in preparation for returning to the
city. Eleanor was sitting in the kitchen helping her mother and grandmother pack sandwiches
and apples for the train trip.
“Are you sure you want to go back?” Eleanor’s grandmother asked her mother.
“What else could we do?” her mother said. She shrugged. When Eleanor’s mother
shrugged like that, it meant that Eleanor’s father had probably made the decision.
“Stay here, Rebecca. Stay with the children.”
Eleanor’s mother shook her head. “Joseph has already decided,” she said. “We’re going
to wait it out.”
Eleanor’s grandmother shook her head. “This is a bad idea,” she said.
Eleanor’s mother did not respond. They finished packing the lunches in silence.
That night in bed, Eleanor couldn’t sleep. They would have to leave the farm very early
the next morning, but Eleanor’s mind was busy—as her mother would say, it was whirring and
stirring, mostly with questions. Why would it be a bad idea to go home? Why wouldn’t her
mother want to go back? Her father was there, had been working all summer in the dental
office he owned with his brother. She poked Mary to see if she was awake, but Mary just
groaned and turned over in bed.
Eleanor stared at the wooden ceiling of the loft. For some reason, she felt scared.
Maybe it was the way her grandmother’s voice sounded. Or the strange cryptic warning she
had given her mother. At eleven years old, Eleanor knew some things about the world, but not
much. She was just beginning to get a feel for the ways people spoke and the hidden messages
in their words. Either way, Eleanor was not sure she wanted the summer to end.
The next morning, Eleanor’s mother woke them up gently. It was still dark out, and
Eleanor’s grandparents were asleep. Mary carried the basket full of food, their mother carried their trunk with a sling, and Eleanor held her little brother Alfred’s hand as they walked a mile
in the woods to the train station. On the train, all three children fell asleep. Eleanor woke up at
one point to see her mother staring out the window, her arms crossed over her chest, her
eyebrows furrowed low over her eyes.
When they reached Warsaw, their father was at the train station with Uncle Abraham.
Eleanor was excited to see her father, and she ran into his arms when he held them out for a
hug. He picked her up easily, and she felt immediately safe—all of her worries and fears from
the night before melted away as he welcomed the rest of the family and they walked back to
their home.
At the house, Mary went to her room to read and Alfred took a nap. Eleanor sat on the
floor of the front room listening to the radio behind the couch as her parents talked. Eleanor
was sure they didn’t realize she was there.
“I’m worried, Joseph,” her mother said.
“I have very good sources who say that it’s going to be fine. Hitler signed a
nonaggression pact with us… He can’t flout international law and opinion so easily.”
“Look what happened to Austria last year! And Czechoslovakia. Did you not hear about
this Eichmann person in Prague? Jews had to pay damages when their homes and businesses
were vandalized! Do you not get the news in Warsaw?”
Eleanor turned the volume of the radio down and inched closer to the back of the
couch. Maybe this is what her grandmother was worried about… This Eichmann person.
“Rebecca, please be realistic and calm. Has your mother put hysterical notions in your
head?”
“This isn’t about my mother. This is about what’s happening in Poland.” Eleanor’s
mother sounded furious. She stood abruptly and left the room.
Eleanor’s father sighed and leaned back into the couch so it creaked. He looked over the
back of the couch and saw Eleanor lying on the floor.
“You little sneak,” he said, and smiled. “Don’t listen to your mother. Poland is a civilized
country, just like any other.”
help! what other ways of numbering my points?
bullet points numbering by using 123, as well as using the ABC's is out and roman numerals all excluded. so what other way can i number my work? ( please help!)
Answer: You could use dashes to number your work. You can also use arrows.
Explanation: For example:
- Point 1
- Point 2
--> Point 1
--> Point 2
Answer:
you can use dashes like
- ......
-.....
or all in a proper sentence ...., ....., ...
Explanation:
what does "flexed on" mean? ex: I feel flexed on
Answer:
To purposely brag, or show off something you have.
Hope this helps :)
In these two lines by Tennyson, what sound is being alliterated?
"The moan of doves in immemorial elms, and murmuring of innumerable bees."
a) "b"
b) "d"
c) "o"
d) "m"
Please Help!
Based on information in the article, which best describes the difference between the child labor rates in Nepal and Mongolia?
A.Child labor rates have increased in Mongolia since 1990, but decreased in Nepal since 1990.
B.Child labor rates have increased in Mongolia since 1990, but stayed the same in Nepal since 1990.
C.Child labor rates have increased in Nepal since 1990, but decreased in Mongolia since 1990.
D.Child labor rates have increased in Nepal since 1990, but stayed the same in Mongolia since 1990.
In 2000, there were 127 million children working in Asia. By 2004, that number had fallen to 122 million. Officials are pleased that child labor rates have dropped, but they say the decline isn't happening fast enough.
Those numbers came from a recent report from the International Labor Organization (ILO). The report focused on South Asia, which includes Afghanistan, India, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, and other nations. It concluded that despite the decrease in the number of working children ages five to 14, South Asia remains a child labor hot spot.
The report discussed child labor in several nations and identified Nepal as one of the worst offenders. As of 2004, almost 40 percent of Nepalese children aged 10 to 14 were working. Many continue to do strenuous physical labor in mines, quarries, and carpet factories. Still, even in Nepal, child labor rates are declining; they had been near 50 percent in 1990.
The Philippines has improved, but problems remain in some industries. Many Filipino children still work in fireworks production, deep-sea fishing, and mining. The country has a national action plan to change this.
"The [anti-child labor] laws are all there," said Filipino Undersecretary of Labor and Employment Manuel G. Imson. Imson says that the government is working with the police to enforce these laws.
In some cases, child labor has emerged where it was previously nonexistent. There were few or no child laborers in Mongolia until 1990; today, up to 10,000 children there work in gold, coal, and mineral mines. Kh. Ganbaatar, executive director of the Mongolian Employers' Federation, blames the problem on economic changes as well as on natural disasters. Several years ago, winter storms killed millions of livestock. This made it harder for families to maintain their traditional herding way of life. Many of these families were forced to send their children to work.
In fact, child labor often develops because area families cannot make ends meet and need extra income. In other cases, parents want to send their children to school but cannot afford the related fees.
"A large number of working poor means that we have a large number of people who are unable to support children [going] to school," said Panudda Boonpala, senior child labor specialist at the ILO.
In August, government representatives from nearly 40 countries as well as workers' and employers' organizations attended an ILO conference. Topics on their agenda included migration, competitiveness, productivity, and youth employment (child labor). At a session on youth employment, participants watched a video that showed children working at a gold mine in Mongolia.
The ILO says that it will try to end some of the worst forms of child labor within 10 years. Its officials point out that attitudes about working children have changed in Asia. This is contributing to the reduction in child labor rates.
"I think 10 years ago there was lots of denial," Panudda said. Still, she said, nations will not be able to end child labor unless they are willing to put a lot of effort and funding into the fight against it.
Answer: C.Child labor rates have increased in Nepal since 1990, but decreased in Mongolia since 1990.
Explanation:
Select two ideas the authors of Passage 1 and Passage 2 would agree on.
A. Selfies are a very popular type of photograph.
B. Selfies are an important part of who we are.
C. Selfies are often posted to social media.
D. Selfies are a poor way to connect with others.
E. Selfies are the main way to communicate to the world.
F. Selfies are helping people become famous.
Answer: A and C
Explanation:
URGENT!!
30 points and BRAINLIEST!!
Write one paragraph 6 to 8 sentences about this prompt
35% of professional athletes suffer from mental health issues at some point in their career write a paragraph explaining why this is happening what is contributing to the rise in this number ?
What is the below excerpt from "The White Heron" an example
of:
Dear loyalty, that suffered a sharp pang as the guest went away
disappointed later in the day, that could have served and
followed him and loved him as a dog loves!
A
dialect
B
Metaphor
a
Simile
Please Help
Literary Text: Drama
Read the dialogue, and answer the question(s).
BOB: Look at that terrible painting!
(AMANDA steps backward and gives BOB a puzzled look.)
AMANDA: Why don't you like it? I think it's quite creative.
BOB: It's just squiggles and spots. I can't make any sense out of it.
AMANDA: It's abstract art, Bob. It's meant to show feelings rather than definite objects.
BOB (snorting): Well, I can't believe that anyone would enter it in the contest. I'm sure that your painting will win a prize before that one ever does.
AMANDA (pained and upset): It IS my painting, Bob.
Which lines in this passage include stage directions?
a
lines 1, 4, and 6
b
lines 2, 5, and 6
c
lines 2, 6, and 7
d
lines 3, 5, and 7
Answer: C because lines 2, 6, and 7 because it has an explanation of what they might look like when they do it or how they are acting.
Write a summary about yellow fever
Answer:
Yellow fever is a disease caused by a virus that is spread through mosquito bites. Symptoms take 3–6 days to develop and include fever, chills, headache, backache, and muscle aches. About 15% of people who get yellow fever develop serious illness that can lead to bleeding, shock, organ failure, and sometimes death.
Explanation:
I copy and pasted this from the internet but you can easily summarize this in different words.
Answer:
Yellow fever is an acute viral haemorrhagic disease transmitted by infected mosquitoes. The "yellow" in the name refers to the jaundice that affects some patients. Symptoms of yellow fever include fever, headache, jaundice, muscle pain, nausea, vomiting and fatigue.M
Explanation:
Can y'all help me please with this question?
Answer:
years
Explanation:
It is relating it to sum else so yeah
Every house should have a dog. They are cute, loyal and will protect your house. What is the author's purpose?
A)Persuade
B)Inform
C)Entertain
Read this sentence from the text:
According to the Natural Resources Defense Council, bees account for 15 billion dollars in crops.
How does this line function in the text?
It is a fact that supports the main idea.
It is the thesis of the article.
It is an opinion of the author.
It provides a summary.
It is a fact that supports the main idea.
Which of the following words is the best replacement for the underlined word in the sentence? I didn't believe that I had the
endurance to complete the marathon, but I muscled through.
a strength
c. skill
b. muscles
d. none of the above
Read the passage below.
You will respond by writing an informational response paragraph.
You will find specific writing directions below the passage.
GOLD IN THE SKY
By Alan E. Nourse
Chapter 1. Trouble Times Two
The sun was glowing dull red as it slipped down behind the curving horizon of Mars, but Gregory Hunter was not able to see it.
There was no viewscreen in the ship's cabin; it was too tiny for that. Greg twisted around in the cockpit that had been built just big enough to hold him, and shifted his long legs against the brace-webbing, trying to get them comfortable.
He knew he was afraid ... but nobody else knew that, not even the captain waiting at the control board on the satellite, and in spite of the fear Greg Hunter would not have traded places at this moment with anyone else in the universe.
He had worked too hard and waited too long for this moment.
He heard the count-down monitor clicking in his ears, and his hands clenched into fists. How far from Mars would he be 10 minutes from now? He didn't know. Farther than any man had ever traveled before in the space of 10 minutes, he knew, and faster. How far and how fast would depend on him alone.
"All set, Greg?" It was the captain's voice in the earphones.
"All set, Captain."
"You understand the program?"
Greg nodded. "24 hours out, 24 hours back, 90 degrees to the ecliptic1, and all the acceleration2 I can stand both ways."
Greg grinned to himself. He thought of the months of conditioning he had gone through to prepare for this run ... the hours in the centrifuge to build up his tolerance to acceleration, the careful diet, the rigorous hours of physical conditioning. It was only one experiment, one tiny step in the work that could someday give men the stars, but to Gregory Hunter at this moment it was everything.
"Good luck, then." The captain cut off, and the blastoff buzzer sounded.
He was off. His heart hammered in his throat, and his eyes ached fiercely, but he paid no attention. His finger crept to the air-speed indicator, then to the cut-off switch. When the pressure became too great, when he began to black out, he would press it.
But not yet. It was speed they wanted; they had to know how much acceleration a man could take for how long and still survive, and now it was up to him to show them.
Fleetingly, he thought of Tom ... poor old stick-in-the-mud Tom, working away in his grubby little Mars-bound laboratory, watching bacteria grow. Tom could never have qualified for a job like this. Tom couldn't even go into free-fall for 10 minutes without getting sick all over the place. Greg felt a surge of pity for his brother, and then a twinge of malicious anticipation. Wait until Tom heard the reports on this run! It was all right to spend your time poking around with bottles and test tubes if you couldn't do anything else, but it took something special to pilot an XP ship for Project Star-Jump. And after this run was over, even Tom would have to admit it....
There was a lurch, and quite suddenly the enormous pressure was gone.
Something was wrong. He hadn't pushed the cut-off button, yet the ship's engines were suddenly silent. He jabbed at the power switch. Nothing happened. Then the side-jets sputted, and he was slammed sideways into the cot.
He snapped on the radio speaker. "Control ... can you hear me? Something's gone wrong out here...."
1The great circle that is the apparent path of the Sun.
2The process of moving faster or happening more quickly.
------------------------
Now that you have read the passage, you will write an informational response paragraph to answer the following question:
Which details from the text help create a sense of the time period and setting of this story?
Read the directions carefully so you know what to include in your essay.
Begin your paragraph by rephrasing the question into a topic sentence. Be sure to include the title and the author.
Include 3 or more specific examples, details, or quotes from the passage to support your answers to the prompt.
End with a conclusion sentence to wrap up your ideas.
Proofread your work before submitting.
The details that help to create a sense of the time frame and setting of the story are the sentences that show that Greg waited too long, listening to the monitor's seconds count, which made him think how far away he would be from Mars.
These details can be seen in the lines:
"He had worked too hard and waited too long for this moment.
He heard the count-down monitor clicking in his ears, and his hands clenched into fists. How far from Mars would he be 10 minutes from now? He didn't know."
We can arrive at this answer because:
When we realize that Greg was waiting for something, we can feel the passage of time.This is reinforced when the narrator states that the monitor shows the seconds passing, which makes the feeling of passing time more palpable, in addition to justifying the anxiety Greg is feeling.When Greg asks himself about how far he is from Mars, the reader has a sense of the scenery, as it is possible to perceive that he is in space, inside a spacecraft cabin.With this, the reader can see the importance of a well-established narration, because even if the narration does not show these elements directly, they allow the reader to understand them indirectly, but well established.
More information about narration at the link:
https://brainly.com/question/2053270
Answer: The details that help to create a sense of the time frame and setting of the story are the sentences that show that Greg waited too long, listening to the monitor's seconds count, which made him think how far away he would be from Mars.
These details can be seen in the lines:
"He had worked too hard and waited too long for this moment.
He heard the count-down monitor clicking in his ears, and his hands clenched into fists. How far from Mars would he be 10 minutes from now? He didn't know."
We can arrive at this answer because:
When we realize that Greg was waiting for something, we can feel the passage of time.
This is reinforced when the narrator states that the monitor shows the seconds passing, which makes the feeling of passing time more palpable, in addition to justifying the anxiety Greg is feeling.
When Greg asks himself about how far he is from Mars, the reader has a sense of the scenery, as it is possible to perceive that he is in space, inside a spacecraft cabin.
With this, the reader can see the importance of a well-established narration, because even if the narration does not show these elements directly, they allow the reader to understand them indirectly, but well established.
Which word might be used to describe a young woman giggling with her boyfriend?
odious
supple
coquettish
immoderate
Answer:
Coquettish
Definition:
behaving in such a way as to suggest a playful sexual attraction; flirtatious.